Vinylpersen.nl

Ebweg 6

2991 LT Barendrecht

t +31 (0)180 890 376

www.vinylpersen.nl

info@vinylpersen.nl

Vinyl pre-mastering & mastering

Pre-mastering en mastering. Twee dingen die vaak door elkaar gehaald worden. Bij pre-mastering hebben we het over het specifiek klaarmaken van de audio voor een vinylproductie. Als we het over mastering hebben dan bedoelen we het proces dat nodig is om de matrijzen te maken die in de pers gehangen worden. Eentje voor de A-kant en eentje voor de B-kant.

Mastering (DMM of Lacquer) is een vast onderdeel van de productie. Pre-mastering is een optie als u niet zeker bent van de optimale kwaliteit van de afgemixte audio. Uiteraard zijn we u graag van dienst om dit toe te lichten!

Pre-mastering and mastering. Those two things are often mixed in usage. When we talk about pre-mastering, we are effectively talking about the preparation of the audio files before making the production parts. When we talk about mastering, the process of making a production master is meant. 

Mastering is always needed for a vinyl production. Pre-mastering is an option when you are not sure weather the audio is 100% suitable for a vinyl production. Off course we will always advise!