Vinylpersen.nl

Ebweg 6

2991 LT Barendrecht

t +31 (0)180 890 376

www.vinylpersen.nl

info@vinylpersen.nl

Audio pre-mastering for vinyl

Het geluid op de plaat is analoog. Heel erg analoog. En dat in de tijd dat iedereen luistert naar MP3 en audio in de cloud. En dat is digitaal. Aan de basis van dit geluid staat de eindmix vanuit de studio. Deze eindmix (stereo) wordt meestal opgeleverd in WAV files om weer te verwerken naar cd, mp3 of cloud-bestanden. 

Zijn deze WAV files geschikt om op de plaat te zetten? 
Ja en nee. Als de studio die de eindmix heeft gemaakt weet dat de audio op een vinyl plaat moet komen dan zijn deze prima bruikbaar. Is de eindmix specifiek gemaakt voor cd; dan kan het zijn dat er nog iets aan gesleuteld moet worden. We masteren de audio dan specifiek voor vinyl. Echter de techniek vóór het persen (de DMM of lacquer mastering) is zo goed ontwikkeld dat voor cd gemasterde bestanden vrijwel altijd bruikbaar zijn. Wilt u echt het maximaal haalbare uit de plaat? Dan kunnen we deze audio bestanden re-masteren voor vinyl. Dat is regelmatig de investering meer dan waard!

Records play audio. Analogue audio. This is kind of odd nowadays when everybody is listening to MP3 or music in the cloud. Digital audio. All this audio is built in de studio. The final mix (stereo) in the studio is usually being provided to manufacturers in wave format. 

Can these wave files be used for vinyl pressing?
Yes and no. If the studio who makes the final master knows this audio will be used for vinyl pressing it will definitively work fine. However if this audio was created for making cd or cloud services we might have to re-master for vinyl. We might, as the mastering in the pressing plant is sophisticated enough to work with standard wave files. But if you want to get the utmost sound quality from your record, try our mastering for vinyl service!